Calmeyers gate - SPACES by Kjersti Os Mathisen

Lokalene i 1-5.etg i Calmeyers gate 1 er totaloppusset med nye tekniske installasjoner og et komplett nytt uttrykk og ny utforming.
I 1.etg er det møterom,business lounge, kantine og flere uformelle soner i tråd med Spaces sin filosofi. Atriumet har fått en ny mesanin som også kan benyttes som scene ved spesielle anledninger. I øvrige etasjer er det fleksible kontorlokaler. Fasader har fått en ny fargesetting og vinduer, og inngangspartiet har fått en ny utforming og ramme.

Scenario har vært interiørarkitekter, og bildene er tatt av entreprenør NPBygg.

Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Ingrid Marian Gabrielsen / Kjersti Os Mathisen
Brutto areal: ca. 5700 m2 

Storgata 1 rehabilitering by Kjersti Os Mathisen


Byggets fellesarealer, kontoretasjer og butikklokalene i underetasjen er totalrenovert, og hele byggets ventilasjonssystem er flyttet opp på loftet. Himlinger er løftet, tykke bærevegger er erstattet av slanke stålkonstruksjoner og gamle detaljer hentet frem i lyset. Lokalene fremstår nå som sjarmerende og moderne, og kler byggets nyoppusede fasade.

Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen
Brutto areal: ca. 3000 m2 

Storgata 1 Fasade by Kjersti Os Mathisen


Storgata 1 ble bygget i 1901, og har siden den gang vært gjennom flere fasadeendringer. Vi ønsket å finne tilbake til byggets opprinnelig uttrykk samtidig som vi la til rette for moderne løsninger som fungerer for byggets leietagere. Granittpilarene ble ført ned til bakken igjen, og inngangspartier og vinduer ble utført i massive eikerammer. Videre ble alle vinduer oppover skiftet, med glass med god solskjerming og vindusrammer med lik profilering som i 1901. Underveis i prosessen hadde vi et godt og hyggelig samarbeid med Byantikvaren.

Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen 

Scandic hotell - Sjølyst plass by Kjersti Os Mathisen


Scandic hotell Sjølyst plass har oppgradert sine fasiliteter og utvidet kapasiteten betraktelig. Hele nabobygget er tatt i bruk av hotellet, og en ny glassgang forbinder de to byggene. Fasadene er oppgradert og har fått nye store vindusfelt, og det er også etablert en ny passasje fra gaten og inn på plassen. Begge byggene har nye inngangspartier.
Hotellet huser nå 305 flotte rom, nytt treningsrom, nye fellesområder, kurs- og konferanseavdeling og ny restaurant og uteservering.

Arbeidet med plassen rundt pågår fremdeles.

Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Per Halle / Matteo Codini

Paulus kirke by Kjersti Os Mathisen


Brutto areal: 840 m2
Oppdragsgiver: Kirkelig fellesråd
Ansvarlig: Birte Burau / Carl-Christoph Jantzen

 

 

 

Paulus kirke er en flott langkirke i tegl, inspirert av tysk gotikk. Den ligger ved Paulus plass i Thorvald Meyers gate 31 og ble innviet i 1892. Kirken ble opprinnelig tegnet av arkitekten Henrik Bull i 1889 og er et kulturminne i dag.
Vi holder på med arkitekturprosjektering av innvendige rehabiliterings- og ombyggingsarbeider i oppdrag av Kirkelig fellesråd i Oslo.

H9 auditorium by Kjersti Os Mathisen

Brutto areal: 90m2
Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen

 

Nytt auditorium i kontorbygg i Oslo sentrum. 
De stemningsskapende lysstripene endres etter behov, både i farge og intensitet. 

De blå fargetonene fra tilstøtende kantine er tatt med videre inn i auditoriet. 

Øvre Spinderi studentboliger by Kjersti Os Mathisen

Vi bygget om den gamle industribebyggelsen i Nydalen Park til kontorer og andre næringsformål gjennom 1970- og 1980-årene. Nå skal Øvre Spinderi utvikles videre til 230 studentboliger. Det har vært viktig å ta vare på den særegne arkitekturen, samtidig som vi legger til rette for velfungerende sosiale rom og fellesfunksjoner. Hver studentleilighet har en robust og kompakt plan, med mange spesialløsninger som ivaretar identiteten til bygget.
Uterommene skal fylles med trær og grønt, samt restauranter, kafeer, og studentarrangementer.

Vi har levert rammesøknaden for prosjektet.

Brutto areal: 12 000 m2
Oppdragsgiver: Avantor AS
Ansvarlig: Tale Øien / Carl-Christoph Jantzen /
Kjersti Os Mathisen

H2 kontorlokaler og kreativ sone by Kjersti Os Mathisen


Brutto areal: 1000 m2
Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen

 

 

 

Ombygging av deler av Sparebank1 sitt hovedkontor i Hammersborggata 2. Resepsjon og inngangsparti har fått en ansiktsløftning, og det er etablert en ny kaffebar ved inngangen. Kontorlokalene er oppgradert, og det er anlagt en stor kreativ sone sentralt i bygget. I den kreative sonen er det tilrettelagt for uformelle møter, private stillerom, vegger til å tegne på og henge opp utklipp, samt flere presentasjonsområder.
Interiør er tegnet av IARK.

Havnelageret by Kjersti Os Mathisen


Brutto areal: ca. 41 000 m2
Oppdragsgiver: Oslo Havnelager.
Senere Helikopterservice og Steen&Strøm
Ansvarlig: Tale Øien

Hovedombygging, underbygg og innredning av verneverdig lagerbygg fra 1. verdenskrig til kontorformål. Ombyggingsarbeidene ble ferdigstilt i 1985.

Eikelund skole by Tea Eskleand


3.etasje i den gamle industribygningen i Nydalsveien 30B har fått en ny leietager; Eikelund skole.

De nye lokalene er lyse og luftige, med god takhøyde og lette farger. De integrerte nisjene i gangen brukes flittig av elevene, og her kan de også stille ut de mange kunstprosjektene sine. Nisjenes varme farge skaper en god stemning, samtidig som den tar opp igjen fargene fra teglbygningene i området.

Løse møbler er prosjektert i samarbeid med Zinc.

Brutto areal: 850m2
Oppdragsgiver: Avantor AS
Ansvarlig: Tale Øien / Carl-Christoph Jantzen / Kjersti Os Mathisen

H9 kantine by Tea Eskleand


Totalrehabilitering av kantine i Hammersborggata.

Med økt takhøyde, ny planløsning og moderne møbler fremstår nå kantinen som et helhetlig og innbydende område. Det har vært viktig å bruke materialer med gode akustiske egenskaper, som samtidig tilfører kantinen en lun og behagelig stemning. Paletten består av lune blåtoner og naturmaterialer. Den spesielle fototapeten bidrar til å gi kantinen et friskt uttrykk.

Spesialbelysningen er prosjektert av Halvor Næss, og møbler er bestilt av Confidon.

 

Brutto areal: 650 m2
Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen / Tale Øien

H9 kontorombygging by Tea Eskleand


Tre kontoretasjer på tilsammen 5100 m² ble ferdig rehabilitert tidlig 2015. Lokalene ble tilpasset nye leietagere med helt ny planløsning og oppgradering av alle overflater.

Interiør for Mastiff ble prosjektert av Zinc, mens interiør for Sparebank1 ble prosjektert av IARK. Bildene av Mastiffs lokaler er tatt av Zinc.

Brutto areal: ca. 5100m2
Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen

H9 gårdsrom by Tea Eskleand


Vi ønsket at de ansatte kunne spise lunsj og ta pauser i solen, og designet et lite amfi der solforholdene var best. Videre var det viktig å skjerme arbeidsplassene rundt gårdsrommet. Dette løste vi med å bygge plantekasser mot veggene. Vi bygde benker rundt overlysene, og tilrettela for langbord og fest. De grønne plantene og sedumedekket gir rommet en lun og god atmosfære.

Gårdsrommet har i sommer vært i bruk daglig, og vi er svært fornøyde. Belysning ble gjort i samarbeid med Halvor Næss. Entreprenør var Braathen Landskapsentreprenør.

 

Oppdragsgiver: Sparebank1
Ansvarlig: Kjersti Os Mathisen

Karenslyst allé 20 by Tea Eskleand


Brutto areal: 10.000m2
Oppdragsgiver: Sparebank 1
Ansvarlig: Tale Øien / Carl-Cristoph Jantzen

Rehabilitering/ombygging av eksisterende kontorlokale inkl. interiør. Visualiseringene er laget av Cadwalk.

G8 kantine by Tea Eskleand


Ombygging og modernisering av eksisterende kantine i Gjerdrums vei 8. Kantinen har fått en ny funksjonell organisering, samtidig som det er tilrettelagt for intime sittegrupper og praktiske langbord. Det har vært viktig å bruke materialer som har akustiske egenskaper, er varige og moderne. 

Fotograf: Kjetil Gudem

Brutto areal: 200 m2
Oppdragsgiver: NPRO
Ansvarlig: Tale Øien / Hedda Thommessen

G10a by Tea Eskleand


Brutto areal: 4.300m2
Oppdragsgiver: Avantor ASA
Ansvarlig: Tale Øien / Carl Christoph Jantzen

Rehabilitering og ombygging av verneverdig industribebyggelse i Gjerdrums vei 10a. Innredningen ble prosjektert i samarbeid med Zinc AS.

N30a by Tea Eskleand


Brutto areal: 2.000m2
Oppdragsgiver: Avantor ASA
Ansvarlig: Tale Øien / Per Halle

Vi har ved flere anledninger bygget om lokalene i Nydalsveien 30A. Det tidligere industribygget har huset flere restauranter, blant annet Bølgen og Moi og nå Nydalen bryggeri og spiseri. Resten av bygget er kontorlokaler.