Goodbye Architecture by Kjersti Os Mathisen

Alfaset krematorium er ett av 26 prosjekter som er presentert i boken Goodbye Architecture. Prosjektet er dokumentert med foto, analyser, beskrivelser og kart, og vi syns prosjektet tar seg svært godt ut. Boken ble utgitt i år, og anbefales til alle som er interessert i flott arkitektur og det komplekse og spennende fagområdet kremasjon.


MARIDALSVEIEN 300 REGULERING by Kjersti Os Mathisen

Komplett reguleringsforslag for Maridalsveien 300 er sendt kommunen. Forslaget viser hvordan det er tenkt mindre rekkehus mot småhusbebyggelsen, og en utvidelse av det eksisterende kontorbygget både oppover og nordover. Kontorvolumene vil fungere som en skjerm mot de store trafikksystemene som ligger nord-øst for tomten.


Make-over av bygård i Drammen by Kjersti Os Mathisen

Nedre Storgate 15-17 skal pusses opp og klargjøres for nye, spennede butikklokaler og moderne kontorlokaler. Bygget ligger i Drammen sentrum og oppussingen vil bidra til revitaliseringen av området som allerede er i full gang. Byggearbeidene starter i oktober, og de første leietagerne vil flytte inn våren 2019.

Illustrasjonene er laget av Beauty and the bit.


Paulus kirke by Kjersti Os Mathisen

Rehabiliteringen og ombyggingsarbeider av Paulus kirke på Birkelunden i Oslo er ferdigstilt. Kirken er en verneverdig nygotisk langkirke tegnet av Henrik Bull. Kirken har blant annet fått en komplett ny fargesetting på vegger, tak og gulv. Sjablongdekor i koret og lysekroner er reetablert etter orginalt forbilde. Kirken har også fått nytt tekjøkken og wc-er. Prosjektet har vært et godt samarbeid med blant andre NIKU og Hadeland glassverk.

Foto av Hadeland glassverk.

Paulus kirke by Kjersti Os Mathisen

Paulus kirke på Birkelunden i Oslo er ferdigstilt og gjenåpnet. Prosjektet har fått oppmerksomhet i Aftenposten og NRK nyhetene. Paulus kirke inviterer til åpning og feiring med ulike arrangementer i november og desember.

Oppdragsgiver: Kirkelig fellesråd i Oslo

Kreativ sone by Kjersti Os Mathisen

Ombygging av deler av Sparebank1 sitt hovedkontor i Hammersborggata 2. Resepsjon og inngangsparti har fått en ansiktsløftning, og det er etablert en ny kaffebar ved inngangen. Kontorlokalene er oppgradert, og det er anlagt en stor kreativ sone sentralt i bygget. I den kreative sonen er det tilrettelagt for uformelle møter, private stillerom, vegger til å tegne på og henge opp utklipp, samt flere presentasjonsområder.
Interiør er tegnet av IARK


Sandnessund krematorium by Kjersti Os Mathisen

Vi har mottatt ferdigattest for det nye krematoriet i Tromsø, og gleder oss til å se det i bruk. Det fine vinterlyset gir bygget en flott ramme.


John Collets plass by Kjersti Os Mathisen

Vi gjorde i 2013 flere mulighetsstudier for Blindern Vel om oppgradering av John Collets plass i Oslo. Dette førte frem til at Bymiljøetaten i Oslo kommune i 2016 inviterte oss og to andre landskapsarkitektkontorer til en betalt konkurranse om utvikling av plassen og områdene rundt. Vårt endelige forslag «Trikkesløyfen» tok sikte på å bevare gamle spor og samtidig skape en skjermet, fleksibel og moderne plass. Plassen er utformet slik at beboere i lokalmiljøet selv får mulighet til å fylle plassen med aktiviteter og arrangementer.


AFTENPOSTEN by Kjersti Os Mathisen

Storgata 1-prosjektet er omtalt i Aftenposten denne uka. Vi har hatt et godt samarbeid med Byantikvaren, og er stolte av ferdigstillelsen av første fase i en omfattende rehabilitering. Hele fasaden i 1.etasje er ny, og alle vinduer oppover i bygget er byttet ut og tilbakeført til sin opprinnelige form. For tiden holder vi på med rehabiliteringen av kontorlokalene i bygget.

Byggherre er Sparebank1.

http://www.aftenposten.no/osloby/Forretningsgarder-far-tilbake-fasaden-608564b.html


Arendal krematorium by Kjersti Os Mathisen

Vi tegner nytt tilbygg til Arendal krematorium. Tilbygget er 370 m2 stort, og skal inneholde et nytt kremasjonsanlegg, nytt seremonirom, samt tekniske rom og personalrom. Oppdragsgiver er Arendal kommune.


SJØLYST PLASS by Kjersti Os Mathisen

Sjølyst plass skal utvikles til å bli et naturlig midtpunkt i bydelen, med et bilfritt og tilbaketrukket torg omkranset av nye restauranter, kafeer og butikker. Plassen skal fylles med uteservering og folkeliv, mens kontorlokalene rundt skal oppgraderes og tilrettelegges for nye leietagere. Samtlige bygg får nye inngangsparti, og store deler av fasadene skal oppgraderes.

Illustrasjonene er lagd av 3D Estate.


WELLA by Kjersti Os Mathisen

Wella har nå flyttet inn i sine nye lokaler i Nydalsveien 30B. Vi er svært fornøyde med resultatet, og ser frem til å gå videre med øvrige tomme lokaler i bygget.


KA20 nLogic by Kjersti Os Mathisen

nLogic er siste leietager i Karenslyst alle 20, så nå er hele bygget utleid. Til sammen har vi renovert nærmere 9600 m2 i dette bygget. Vi har hatt overordnet ansvar for arkitektur for alle lokalene og for interiørprosjekteringen i fellesarealer. Vi har jobbet med flere ulike interiørarkitekter i de ulike etasjene, nå sist med Pil Interiørarkitektur og Design hos nLogic. Bildene er fra nLogics lokaler som snart er ferdige.